Brenda bibliotekave më të mrekullueshme

Bibliotekat kanë qenë për shumë kohë si një simbol i rëndësishëm i zhvillimit intelektual. Pavarësisht kalimit të kohës ato kanë fuqi të madhe. Më poshtë mund të shikoni 25 bibliotekat më të mrekullueshme, me dizajnin më suprizues dhe më të bukurat në vende të ndryshmë në botë. 1.Biblioteka kombëtare, Pragë, Çeki…

Librat që ndryshuan rrjedhën e historisë

A mundet një libër të ndryshojë jetën dhe të ardhmen e një shoqërie? Miriam Tuliao, drejtori i qendrës së koleksioneve të kërkimit në Librarinë Publike të Nju Jork-ut, ka publikuar një listë të librave që ndryshuan rrjedhën historike dhe shoqërinë. Nga dramat e William Shekspirit , “1984” e George…

10 librat më të lexuar në botë

Këta janë 10 librat më të lexuar në botë, duke u bazuar në numrin e kopjeve të shitura deri më tani: 10. “Ditari i Anna Frank” 9. “Napoleon Hill” 8. “Bashkë me erën” 7. Saga e “Twilight” 6. “Kodi i Da Vincit” 5. “Alkimisti” i Paulo Coelhos 4. “Zotëria…