Check also

LEGO, krijimet e reja mund të lëvizin dhe të flasin (VIDEO)

Kompania LEGO do të prezantojë një set të ri, të koduar LEGO BOOST. Lego Boost i jep  mundësinë fëmijëve të ndërtojnë 5 modele të ndryshme lodrash smart, që përfshijnë një mace, një robot dhe një kitare me ndihmën e sensorëve dhe motorëve.

Lëvizja ndjek suksesin  e Lego Mindstorm Robotic kits, te cilat shpesh janë përdorur në orët e shkencës kompjuterike.

Vitin që shkoi Lego lançoi Wedo 2.0 robotics kit, për tu mësuar konceptet  elementarë të shkencës dhe teknologjisë së studentëve.

Boost Kit vjen me një lëvizje qëndrore- një lego e një sensor anim.

Pjesë të veçanta të legos me motor dhe sensor matës  me ngjyra përreth dhe distancë nga objektet e tjera.

Përdoruesve do t’u duhet  të shkarkojnë një aplikacion përkatës që përmban 60 aktivitete.

Fëmijët gjithashtu mund të rregjistrojnë zërin e tyre për tu dhënë mundësinë lodrave të flasin.

Ne këtë mënyrë aplikacioni mëson fëmijët si të jenë më kreativë në krijimin e legove. Pasi të kuptojnë si funksionon sensori i lodrave gjithmonë do t’i inkurajojë  të ndërtojnë. Kjo nënkupton që mund të bëjnë dragoin e tyre të preferuar të shëtisë ose piratin të ngasë makinën.

THE KIT e dizenjuar për fëmijët mbi 7 vjec, do të jetë në treg gjatë këtij viti për 160 $ .

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *