Check also

Disa këshilla për dhëmbë të shëndetshëm

– Duhet të keni furçën tuaj personale dhe ndërrojeni atë çdo 3 muaj.
– Bëni të paktën dy herë në vit vizitë tek dentisti.
– Lajini dhëmbët me furçë duke e lëvizur atë me kënd 45 gradë. Videoja e mëposhtme jua shpjegon më qartë:

– Pastroni dhëmbët pas çdo ngrënie, tre ose së paku dy herë në ditë.
– Larja duhet të zgjasë së paku 3 minuta.
– Bëni gargare pas çdo larje të dhëmbëve. Kjo i pastron dhe i forcon dhëmbët tuaj.
– Përdorni fije dentare pasi në e shumicën e rasteve larja me furçë nuk i pastron mirë.
– Reduktoni shpeshtësinë e marrjes së karbohidrateve (sheqernave) gjatë ditës.

One comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *