Check also

Harry Potter, baba i tre fëmijëve në librin e ri (FOTO nga performanca teatrore)

“Harry Potter dhe Fëmija i Mallkuar”, është libri i tetë i serisë Harry Potter të autores JK Rowling. Libri zhvillon ngjarjen e 19-të viteve pas publikimit të “Harry Potter dhe të shenjtërit e vdekur”, libri i fundit i serisë së famshme. Në libër do të mund të lexohen edhe detaje të panjohura nga jeta në fëmijëri e Harry Potter, treguar nga Albus Potter.

HP15_Q4_Square_LS_Pottermore

Vetëm për tre ditë janë shitur rreth 680 mijë kopje. 450 milionë kopje janë shitur në mbarë botën nga seria e librave Harry Potter.

Personazhet e historisë janë Harry Potter, i punësuar në Ministinë e Magjive dhe djali i tij Albus Severus Potter.

Harry është babai i tre fëmijëve James Sirius, Albus Severus dhe Lily Luna.

Harri përballet me magjistarin e errët, Lordin Fluronvdekje, i cili ka për qëllim të bëhet i pavdekshëm, të pushtojë botën e magjisë, të nënshtrojë njerëzit jo-magjistarë  dhe të shkatërrojë të gjithë ata që mundohen ta pengojnë.

Libri është prezantuar fillimisht si një performancë tetarore në teatrin Palace në Londër.

image

Ja disa nga aktorët me rolet përkatëse :

  • Jamie Parker si Harry Potter
  • Paul Thornley si Ron Weasley
  • Noma Dumezweni si Hermione Granger
  • Poppt Miller si Ginny Potter
  • Alex Price si Draco Malfoy
  • Sam Clemmett si Albus Severus Potter
  • Anthony Boyle si Scorpius Malfoy
  • Jeremy Ang Jones si Craig Bowker Jr
  • Annabel Baldwin si Lily Potter

harrysss
harry-potter-cursed-child-2-0 harry

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *