Check also

5 përfitime që marrim nga konsumimi i çokollatës

Dëshironi të dini të vërtetën rreth çokollatës?

Jo të gjitha llojet janë njësoj. Çokollata e zezë mban kampion si nj nga trajtimet e ëmbla, duke qenë se ajo jep shumë përfitime shëndetsore.

Ja disa nga përfitimet që ka trupi nëse konsumon çokollatë?

1.Është e mbushur me antioksidantë.

Antioksidantët shërbejnë për të përmirësur kujtesën Sipas një studimi çokollata shërben edhe për të përmirësuar kujtesën afatshkurtër

2.Ndihmon në ruajtjen e peshës

Një studim ka treguar se ekstarktet e kakaos ndikojnë në bllokimin e enzimave që janë përgjegjëse për trejtjen  e yndyrave dhe karbohidrateve. Nëse jeni duke mbajtur një dietë të shëndetshme, me pak kalori, çokollata mund tju ndihmojë për të mbajtur peshën që keni apo edhe për të humbur.

3.Ndihmon për të patur një zemër të shëndetshme

Çokollata e zezë ndihmon për të ulur presionin e gjakut

4.Frenon dëshirat për të ngrënë gjëra të tjera

Konsumi i një cope çokollatë të zezë , ul dëshirën për të ngrënë ushqime të tjera apo edhe ëmbëlsi

5.Mund tju bëjë më të zgjuar

E dini se vendet me konsum më të lartë çokollate janë vendet që kanë fituar më shumë çmime Nobel.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *